:)
Pomiędzy wolontariatem, pracą bez pracy, domem i domownikami, robie sobie sery.
Sery dojrzewające z mleka krowiego nieodtłuszczonego.
Idealnie nadają się na kanapki, do piwa i do sałatek.
Dojrzałe świetnie się trą na pizze, ale rzadko udaje im się dojrzeć, znikają wcześniej :).
Sery są:
- śmietankowe
- z oliwkami - "greckie wakacje"
- z majerankiem - "męskie granie"
- z kolorowym pieprem
- ze szczypiorkiem - "wiosenna łąka"
- z czarnuszką - "samo zdrowie"
- z orzechami włoskim - "sezon na wiewiórki"
- z czosnkiem
Pomiędzy wolontariatem, pracą bez pracy, domem i domownikami, robie sobie sery.
Sery dojrzewające z mleka krowiego nieodtłuszczonego.
Idealnie nadają się na kanapki, do piwa i do sałatek.
Dojrzałe świetnie się trą na pizze, ale rzadko udaje im się dojrzeć, znikają wcześniej :).
Sery są:
- śmietankowe
- z oliwkami - "greckie wakacje"
- z majerankiem - "męskie granie"
- z kolorowym pieprem
- ze szczypiorkiem - "wiosenna łąka"
- z czarnuszką - "samo zdrowie"
- z orzechami włoskim - "sezon na wiewiórki"
- z czosnkiem
- z chili
Powstaje też świetna włoska Ricotta, idealnie nadająca się do naleśników,serników i do deserów.
No i serki marynowane w zalewie z oliwy z ziołami w sloikach 1/2 litra.
Jeśli ktoś ma ochotę na ser to zapraszam.
Pozdrawiam :)
Miruś ale kusisz!!!
OdpowiedzUsuńwyglądają świetnie...smakują pewnie jeszcze lepiej!
A można jakiś przepis na te sery?
OdpowiedzUsuń